Toegangscontrole

toegangscontrole

Waarom heb ik toegangscontrole nodig?

Toegangscontrole biedt een veilige, handige, flexibele en kosteneffectieve manier om te bepalen wie toegang heeft tot uw gebouw en wanneer die toegang is toegestaan. Bedrijven dienen hun activa en werknemers te beschermen en willen daarbij dat mensen zich vrij kunnen bewegen door het gebouw. Bij veel gebouwen is het nog steeds gebruikelijk dat ze worden afgesloten door sloten en sleutels, waardoor deuren vaak heel de dag ontgrendeld zijn. Dit nodigt uit tot diefstal en ongeoorloofd betreden van ruimtes of gebouwen. Het installeren van een toegangscontrole systeem betekent dat je bij verlies nooit meer een dure sleutel of cilinder hoeft te vervangen. Bij een toegangscontrole systeem worden kaarten en tags uitgegeven om toegang te verlenen tot gecontroleerde deuren. Deze elektronische sleutels kunnen eenvoudig worden geblokkeerd en verwijderd uit het systeem als ze verloren of gestolen zijn.

Hoe werkt toegangscontrole?

Zodra een toegangscontrole systeem is geïnstalleerd, worden alle deuren die door het systeem worden aangestuurd automatisch vergrendeld wanneer de deur dicht valt. Iemand zonder een geldige kaart, tag of pincode krijgt simpelweg geen toegang meer en staat voor een gesloten deur. Indien nodig kunnen bepaalde deuren automatisch worden ontgrendeld tijdens een bepaald tijdschema. Toegangscontrole biedt ook flexibele controle over de toegangsrechten van gebruikers. Alle medewerkers kunnen bijvoorbeeld toegang krijgen via de hoofdingang van een gebouw, maar de toegang tot interne deuren kan beperkt zijn tot personen die er specifiek rechten toe hebben. Door het toepassen van een tijdschema kan ook de toegang voor bepaalde gebruikers op bepaalde tijdstippen worden beperkt.

Wat biedt ABG Techniek op het gebied van toegangscontrole?

ABG Techniek werkt met modulaire toegangscontrole systemen. Met een modulair systeem is het mogelijk om een toegangscontrole systeem op maat voor uw bedrijf of woning te maken. Bij dit systeem krijgen bevoegden toegang met behulp van druppels of kaarten. Zo kunt u exact bepalen wie waar op welke tijden naar binnen mag en tevens kunt u de historie hiervan terugzien. Het is ook mogelijk om op afstand met uw smartphone in te loggen en eventueel de deur te openen. Een andere optie voor toegangscontrole zijn biometrie lezers. Met een vingerafdruk of irisscan kan de deur geopend worden. Deze methode is veiliger dan het modulair systeem omdat niemand anders met jouw vingerafdruk of irisscan naar binnen kan. Elektronische cilinders met badges zijn ook verkrijgbaar bij ABG Techniek. U kunt de deur openen door een badge voor de cilinder te houden. Deze badges worden door de software voorzien van de toegangsopties. Het voordeel van deze optie is dat hiervoor geen bedrading nodig is, waardoor de installatie minder tijd in beslag neemt. De bestaande deurcilinder wordt vervangen en de nieuwe dient wordt geprogrammeerd zodat nog geprogrammeerd te worden. Deze cilinders zijn te openen met een gsm met NFC chip of via bluetooth. Naast de elektronische cilinders leveren wij ook en installeren wij ook verschillende typen elektronische codesloten. Tot slot zijn wij specialist op het gebied van video intercoms. Zo weet u altijd wie er voor uw deur staat. Dat is wel zo een veilig gevoel.